19 Mayıs 2011 Perşembe

62-TORUNUM İLAYDA'NIN "19 MAYIS"LA İLGİLİ KONUŞMASI

“19 MAYIS” GÜNÜN ANLAM VE ÖNEMİ!
Sayın Okul Müdürüm, Değerli Öğretmenlerim, Sevgili Arkadaşlarım;
Bugün sizleri Samsun’dan Türkiye’nin vatansever insanlarını selamlayan Atatürk’ün taşıdığı duygularla selamlıyorum.
Bugün İzmir’e kadar elden ele gelecek olan Mustafa Kemal’in yaktığı kurtuluş meşalesinin 92. Yıldönümünü kutluyoruz.
Bugün Millet’imizin tarih sahnesine adını yazdırmak için tüm onur ve asaletiyle ortaya çıktığı gündür.
Bugün ayrıca yeni Türk devletinin Atatürk’ün rehberliğinde dünyanın çağdaş milletleri arasında yer edinmesinin de yıl dönümüdür.
İstanbul Hükümeti’nin 9. Ordu Müfettişi olarak görevlendirdiği Mustafa Kemal Paşa’ya verdiği görev Doğu Karadeniz Bölgesinde ki asayiş ve güvenliği sağlamak ve Erzurum da ki 9. Kolordunun askerlerinin terhis edilmesini, silahlarının teslim alınmasını sağlamaktı. Oysa Mustafa Kemal Paşanın amacı yurdumuzu işgalden kurtarmak ve yeni bir bağımsız devlet kurmaktı.
Karanlık bir dönemde yaşayan Osmanlı paramparçaydı. Ekonomisine el konulmuş, orduları dağıtılmış, iletişim tamamen ortadan kaldırılmıştı. Türkler öz yurdunda vatansız kalmıştı. Samsun’un genel görünümü böyleydi.
19 Mayıs gençlik; gençlik gelecek demektir. Atatürk Türk gencine ‘‘Sizler yeni Türkiye’nin genç evlatları! Yorulsanız dahi beni hep takip edeceksiniz. Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler asla ve asla yorulmazlar’’ demişti.
Muhtaç olduğu kudret damarlarındaki asil kanda olan biz Türk gençlerine Atatürk çok değer vermiştir. Gözünü kırpmadan geleceği bize emanet eden Ata özgür bir geleceğe giden dikenli çalılarla kaplı yolu kendi rehberliği ile aydınlık bir yola dönüştürmüştür. Bizim en büyük görevimiz bu yolu yönümüzü değiştirmeden yalanlara ve aldatmalara kanmadan ilerlemektir.
Biz Atatürk’ün gençleri, yarının bekçileri yere sağlam adımlarla basmalı, umudumuzu kaybetmemeli, Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığı için elimizden geleni yapmalı, her sene yeniden Ata’ya verdiğimiz sözü hatırlamalı ve büyük bir gururla dile getirmeliyiz.
Gençliğin Ata’ya cevabında da söylediğimiz gibi bu vatan için canını verebilecek olan bizler, Sen’in yokluğunu bu vatanın her yerinde hissederken bize böyle bir günü hediye ettiğin için en içten dileklerimizle sana teşekkür ederiz ATAM…
                                                                                               İlayda Deniz Memiş
                                                                                                        8-A 587

Hiç yorum yok:

Blog Arşivi

Katkıda bulunanlar