15 Şubat 2013 Cuma

139- SESSİZ ÇIĞLIK- İZMİR- 9 ŞUBAT


AHMET AVCI
  
SESSİZ ÇIĞLIK-9 ŞUBAT 2013- İZMİR

VARDİYA BİZDE- İZMİR GRUBUNUN DÜZENLEDİĞİ, “SESSİZ ÇIĞLIK” ETKİNLİĞİ SAAT 13.00’TE SEVİNÇ PASTANESİ ÖNÜNDE TOPLANAN İZMİRLİLERCE GERÇEKLEŞTİRİLMİŞTİR.

BİNİ AŞKIN İZMİRLİ, CHP MİLLETVEKİLİ KAMER GENÇ VE MUSA ÇAMLA BİRLİKTE BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYE BAŞKANININ AZİZ KOCAOĞLU’NUN KATILMASI COŞKUYU ARTTIRMIŞTIR…

CHP VE İP ÖRGÜTÜ, ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEK ŞUBELERİ, BALBAY'A ÖZGÜRLÜK GİRİŞİMİ İLE LATİFE HANIM GRUBU DA HER HAFTA OLDUĞU GİBİ DESTEK VERMİŞLERDİR.

BUGÜNKÜ ETKİNLİĞE İLGİNİN ÖNCEKİLER GÖRE DAHA FAZLA OLDUĞU GÖRÜLMÜŞTÜR…

TAM İKİ YIL ÖNCE BUGÜNLERDE SİLİVRİ’DEKİ MAHKEMENİN KAPILARI KAPATILMIŞ VE TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNİN EN SEÇKİN ASKERLERİ TUTSAK EDİLMİŞTİ.

AKIL ALMAZ KOMPLO VE İFTİRANIN ÜÇÜNCÜ YILINDA YALNIZCA TUTUKLU ASKERLERİN YAKINLARI DEĞİL AYDINI, HUKUKÇUSU, SENDİKACISI, SANATÇISI, GAZETECİ VE YAZARLARIYLA MİLLETİN HER KESİMİ "SESSİZ ÇIĞLIK"I HAK, ADALET HAYKIRIŞA DÖNÜŞTÜRMÜŞTÜR…

MİLLETVEKİLLERİ KAMER GENÇ, MUSA ÇAM VE AZİZ KOCAOĞLU BİRER KONUŞMA YAPARAK, YAŞANAN HUKUKSUZLARI VURGULADILAR, ESİRLERİN YAŞADIKLARI ADALETSİZLİKLERİ KINADILAR… VE DESTEKLERİNİN SÜRDÜĞÜNÜ BELİRTTİLER…

AYRICA TUTUKLU KORAMİRAL EŞİ FERİDE SANCAR İLE TUTUKLU KUR. ALBAY ABLASI FİLİZ TİMURLENK DE KONUŞMA YAPMIŞLAR, MEKTUPLARINI OKUDULAR.
 Tuğamiral Cem Çakmak’ın KIZI AŞAĞIDAKİ ŞİİRİ OKUDU:

Girdiler içeri, üzerlerinde kara cübbeleri
Kin ve nefret dolu gözbebekleri
Utanç içinde benlikleri
Biliyorlar masumdu hapsettikleri
Dizdiler önlerine askerleri
Korkuyoruz” diyemezdi ya devletin hâkimleri
Ayağa kaldırdılar vatanseverleri
Okudular adaletin kusacağı hükümleri
Mümkün olsa idamdı istekleri
Müebbet idi yetindikleri
Hukuk, adalet diye belirttikleri
Ortaçağın ta kendisiydi dirilttikleri
Babalık hakkıydı göz diktikleri
Çocukların gözyaşlarıydı sevindikleri
Bedelini bilmeden söyledikleri
Bir ulusun geleceği idi öldürdükleri
VARDİYA BİZDE İZMİR PALATFORMU’NUN AŞAĞIDAKİ BASIN AÇIKLAMASIYLA ETKİNLİK SON BULDU.

Değerli Basın mensupları ve Değerli Halkımız…

Bugün 9 Şubat 2013, sözde Balyoz Davasından yapılan tutuklamaların 2. yıl dönümü. İddiaların Kurgulanıp dizayn edilen dijital verilere ve sahte delillere dayandığı kamuoyu tarafından bilinen bu davanın amacı, Türk Silahlı Kuvvetlerinde iyi eğitim almış Yurtsever, aydın kimlikli muvazzaf ve emekli askerlerimizin tasfiye edilmek istenmesidir.
Yargılama ve karar süreçlerinde, adaletin var olduğu hiçbir zaman söylenemez.  Hukuksuzluklarla devam ettirilen mahkeme sürecinde delillerin incelenmesi gibi çok önemli basamakları atlanmıştır. Ve ilk karar açıklanmıştır.   Hayatlarını bu ülke için adamış güzide askerlerimiz darbeye teşebbüsle suçlanmışlardır. Bu suçlamaya dayanarak önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezalarına çarptırılmış, ardından da bu cezaları teşebbüs aşamasında kaldığı gerekçesiyle 13 ila 20 yıl arasında değişen cezalara çevrilmiştir.
Cumhuriyetimizin, Yurdumuzun ve bağımsızlığımızın en büyük koruyucusu olan Türk Silahlı Kuvvetlerimizin Yüksek Komuta kademeleri, kahraman askerleri, sözde darbe planları yapmakla suçlanarak itibarsızlaştırılmaya çalışılmıştır. Hukuk çiğnenerek kendi ülkelerinde esir alınmışlardır. Kahramanlarımız, yapılan operasyonların bilincinde olarak, her türlü hukuksuzluğa rağmen, dik duruşlarından ödün vermeden adalet arayışlarını sürdürmektedirler.
.Açıklanan gerekçeli karar hukukçular tarafından gerekçesiz, kanaate dayalı karar olduğu defalarca dile getirilmiştir. Gerekçeli karar hukuksuzluğun giderek artan boyutlarını ortaya koymaktadır. Yapılan haksızlıkların boyutu en yüksek makamlarca da dile getirilmeye başlamıştır. Çoook önceden kurgulanan oyunların vahameti ve ulaştığı nokta halkımız tarafından da kaygıyla izlenmektedir.
Suçsuz ve günahsız olduklarından asla şüphe duymadığımız bu değerli TSK mensupları kendileri çok zor şartlar altında olmalarının yanı sıra, aileleri ve yakınları da aynı mağduriyetten pay almaları kaçınılmaz olmuştur. Bugün burada düzenlenen “ Sessiz Çığlık “ basın açıklaması eylemi, öncelikle mağdur yakınlarının çığlıklarıdır.  Bu 2 yıldır biriken ancak hiç dinmeden yükselerek devam eden bir haykırıştır.
Bu haykırış artık halkımızın tümüne emanet edilmiştir. Ülkemizin içinde bulunduğu zor koşullar ve hukuksuzluklar sona erene dek oynanan oyunlar halkımıza anlatılmaya devam edilecektir.
Kamuoyuna saygıyla arz olunur.

VARDİYA BİZDE PLATFORMU/İZMİR

Hiç yorum yok:

Blog Arşivi

Katkıda bulunanlar