Ahmet AVCI- 1 NİSAN 2011
HANEFİ AVCI'NIN TAHLİYE TALEBİ REDDEDİLMİŞ...
Karara ŞERH koyan Mahkeme Başkanı ŞEREF AKÇAY’IN yazdıklarını görüşünüze sunuyorum...
Her şeye karşın, hala HAK VE HUKUK SAHİBİ, HUKUKUN İSTEDİKLERİNİ GOCUNMADAN YERİNE GETİREN BİR TÜRK hakiminin bulunduğu anlaşılıyor…
Okuyalım ve Ergenekon davalarının ne olduğunu anlamaya çalışalım.
Hukukun yabancısı olanların bile anlayacağı dille yazılmış bu açıklamalar, ne yazık ki basınımızda da gerektiği biçimde yer bulmadı...
Basında yer bulmadı da Siyasi Partilerimiz gereken ilgiyi gösterdi mi?
Ne gezer!
Ya anlı şanlı hukuk Profesörlerimiz?
Hukuk Fakültelerimiz, Barolarımız?
Demokratik kitle örgütlerimiz?
Davalara bakan bir MAHKEMENİN BAŞKANI, Ergenekon Yaftası ile sürdürülen SORUŞTURMA, KOVUŞTURMA ve YARGILAMALARIN hukuki dayanaktan yoksun olduğunu ortaya koyuyor, daha ne yapmasını bekleyeceğiz bu Onur Abidesi Hukukçumuzdan...
Fikri hür, irfanı hür, VİCDANI HÜR HÂKİM ŞEREF AKÇAY'I
Saygıyla selamlıyorum...
HANEFİ AVCI'NIN TAHLİYE TALEBİ REDDEDİLDİ
Selahattin GÜNDAY İSTANBUL (DHA)
31 Mart 2011
Devrimci Karargâh davası kapsamında tutukluyken Ergenekon terör örgütü üyeliğinden de tutuklanan eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın tutukluğuna itiraz İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nce reddedildi. Karara şerh koyan mahkeme başkanı Şeref Akçay, daha önce de Balyoz davasında tutuklanan 162 sanığın tutukluluğunun kaldırılması yönünde görüş bildirmiş ancak mahkeme bu görüşe de 2 ye 1 oyla uymamıştı.
AVCI’NIN AVUKATLARI İTİRAZ ETTİ
Ergenekon soruşturması kapsamında Odatv’de yapılan aramalarda ele geçirilen belgelerin ardından Savcı Zekeriya Öz tarafından sorgulanan eski emniyet müdürü Hanefi Avcı, İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi hâkimince tutuklanmıştı. “Ergenekon terör örgütüne üye olmak” suçundan tutuklanan Avcı’nın avukatları bu karara itiraz etmişti.
MAHKEME BAŞKANI ŞERH KOYDU
Talebi değerlendiren İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, tutukluluğa yapılan itirazı reddetti. Oy çokluğu ile alınan kararda Avcı’nın üzerine atılı suçun niteliği ve atılı suçlama ile ilgili ileri sürülen deliller göz önüne alınarak nöbetçi hâkimce verilen kararda isabetsizlik olmadığı belirtildi. Tahliye talebinin reddi kararına Mahkeme Başkanı Şeref Akçay muhalefet etti.
“SAVCILIK TÜM DOSYALARI GÖNDERMEDİ"
Hanefi Avcı’nın Devrimci Karargâh davası kapsamında “Haliç’te Yaşayan Simonlar" adlı kitabındaki beyanları nedeniyle tutuklu olduğunu hatırlatan Mahkeme Başkanı Şeref Akçay, daha sağlıklı bir inceleme yapılabilmesi için soruşturma dosyasının tüm eklerinin gönderilmesinin istendiğini, ancak savcılık tarafından bu yazıya cevap verilmediğini vurguladı.
“KİTAPTAN SONRA ÖRGÜT İRTİBATI ORTAYA ÇIKARILDI"
Şerh gerekçesinde Hanefi Avcı’nın yakın zamana kadar devletin istihbaratı da dahil çok önemli görevlerde bulunduğunu belirten Başkan Akçay, " Önemli görevlerde bulunan Hanefi Avcı’nın her nasılsa terör örgütü ile irtibatlı olduğu yazdığı kitaptan sonra ortaya çıkarılmıştır. " dedi
“AVCI VE ŞENER HAKKINDA BİR MAHKÛMİYET KARARI YOK"
“Pekâlâ, şüpheli hangi örgütün üyesidir?" diye soran Akçay, Hanefi Avcı’nın kitap nedeniyle hem Devrimci Karargâh örgütüne yardımdan hem de Ergenekon terör örgütüne üye olmaktan tutuklandığını belirtti. Başkan Akçay, muhalefet şerhini şöyle sürdürdü:
“Bu konumdaki bir insanın bu şekilde tutuklanması mantıken mümkün müdür? değildir. Hukuken mümkün müdür, değildir. Yazılan kitabın içeriğini beğenmeyebilirsiniz. Doğru değildir. Abartılıdır. Yalandır diye düşünülebilir. Ama sonuçta şüphelinin kendi fikir ve düşünceleridir. İnsanlar bir kitabı yazarken başkalarından da yardım alabilirler. Bu kitapta alınmış mıdır? Alınmamış mıdır? Şu anda bir şey söylemek mümkün değildir. Bir an için yardım alındığını kabul etsek sonuç değişir mi? değişmez. Çünkü bir insanın bir kitabı yazarken araştırma yapması, başka insanlardan yardım alması doğaldır ve herhangi bir suç oluşturmaz. Kaldı ki şüpheli kitabın kendisinin yazdığını açık ve net olarak belirtmekte, yardım ettiği belirtilen Nedim Şener’de yardım etmediğini belirtmektedir. Bunun aksine de dosyada herhangi bir şey yoktur. Kaldı ki yardım ettiğini kabul etsek bile ne Nedim Şener ne de Hanefi Avcı’nın bir terör örgütünün üyesi olduğuna dair mahkemelerden verilmiş herhangi bir mahkûmiyet kararı da bulunmamaktadır."
KİTAPTAKİ İDDİALAR SORUŞTURULMADI
Akçay şöyle devam etti:
“Günümüzde Ergenekon soruşturması ve diğer kamuoyuna mal olan soruşturmalarda pek çok isimsiz ihbar mektupları, e-mailler ve CD’lere dayanılarak işlem yapılmaktadır. Ancak soruşturmalarda bu kadar hassas davranan savcılık ve emniyet birimleri bu kitapta yazılan sayfalarca iddiaların doğru olup olmadığı konusunda herhangi bir araştırma ve soruşturma yapmamıştır. Savcılığın ve yine buna bağlı olarak emniyet birimlerinin özellikle bu kitabın iddia ettiği konuları ciddi bir şekilde araştırması ve bunun sonuçlarını da kamuoyuna açıklaması gerekmektedir."
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder